development.samen.org on 37.75.153.125
Notice: Undefined variable: hidden in /home/intosame/domains/development.samen.org/public_html/classes/slideshow.php on line 121
pepijn2 groepsreis20131 vrijwilliger gr 115 gr 112 lares testimage2 gr 111 groepsreis12

Terug, en dan...?

Na een lange reis ben je weer terug! Je hebt veel mooie kinderen en mensen ontmoet, lang in een andere wereld geleefd, en nu zit je opeens weer in Nederland. Hoe nu verder?

Omdat je de ervaringen die je in het buitenland hebt opgedaan met je meedraagt, kan het leuk en fijn zijn om in Nederland iets met je ervaringen te doen. Je verhalen vertellen of andere mensen ontmoeten die ook meegeleefd hebben op een straatkinderenproject bijvoorbeeld.

SAMEN organiseert een keer per jaar een terugkomdag waarop alle vrijwilligers die net zijn thuisgekomen elkaar kunnen ontmoeten.

Daarnaast vind je hieronder andere mogelijkheden om betrokken te blijven.
 

Mogelijkheden voor activiteiten na terugkomst
De ervaring van teruggekomen vrijwilligers is heel belangrijk voor SAMEN. Vrijwilligers vormen het belangrijkste onderdeel van de organisatie. Voorbeelden van hoe je kan meewerken in de organisatie van SAMEN zijn:

  • Nieuwe vrijwilligers begeleiden;
  • Straatkinderenweekend helpen organiseren;
  • Deel uitmaken van ons promotieteam;
  • Je aansluiten bij het uitvoerende bestuur van SAMEN.

Je kunt je ook aansluiten bij supportstichtingen. Voor veel straatkinderenprojecten zijn Nederlandse stichtingen opgericht die nauw contact houden met het project. Er wordt geld ingezameld, en de verhalen over de straatkinderen worden verder verteld.

Ten slotte kan SAMEN helpen bij het vinden van een project in je eigen omgeving. Een voorbeeld van zo'n organisatie is http://crossyourborders.nl/ die onderwijsprojecten verzorgen op middelbare scholen. Het grote netwerk van vrijwilligers heeft door heel Nederland contacten om je aan te sluiten bij initiatieven in de maatschappij.