development.samen.org on 37.75.153.125
Notice: Undefined variable: hidden in /home/intosame/domains/development.samen.org/public_html/classes/slideshow.php on line 121
voorbereiding2 vb2 pepijn2 vb voorbereiding34 pepijn4 voorbereiding3 voorbereiding23 groepsreis

Informatieweekend: werken met straatkinderen

SAMEN organiseert het informatieweekend 2 keer per jaar. Dit is een interactief weekend, waarin je veel andere mensen ontmoet die geïnteresseerd zijn in internationaal vrijwilligerswerk. Aan de hand van spellen, opdrachten en verhalen van ervaren vrijwilligers, beleef je een heel tof weekend. Ook als je nog niet precies weet of (en hoe lang) je weg wilt gaan, is dit weekend zeker de moeite waard. Juist in een oriëntatiefase kan je er tijdens dit weekend achter komen of werken met straatkinderen iets voor je is en of SAMEN bij je past.

 

Straatkinderen
Tijdens het weekend staan straatkinderen centraal. Hoe overleven ze? Met welke problemen worden ze geconfronteerd? Waar houden ze zich op? Wat voor werk doen ze?
De projecten waar SAMEN vrijwilligers naartoe bemiddeld werken veelal voor straatkinderen. Op het weekend vertellen ervaren vrijwilligers wat deze projecten doen om straatkinderen te helpen. Ze vertellen ook wat je als vrijwilliger kan bijdragen op een project door voor een korte of langere periode mee te leven op het project.

 

Het weekend 

Het volgende weekend is op 24, 25 en 26 november. ontwikkelingswerk

We beginnen op vrijdagavond en zondag zijn we  halverwege de middag klaar. Het is geen weekend
met lezingen en informatierondes. Het is een
actief weekend. Je komt in contact komt met oud-vrijwilligers en andere jongeren met vergelijkbare plannen als jij. De staf bestaat uit vrijwilligers met ervaring in Afrika, Latijns-Amerika en Azië.


 

Voor wie?
Het weekend is opgezet voor iedereen met interesse in straatkinderen of ontwikkelingslanden. Er zijn mensen die al zeker weten dat ze via SAMEN weg gaan, mensen met interesse in de groepsreis en mensen die zich nog oriënteren op een vrijwilligersproject.

 

Het programma
Tijdens het weekend komen onder andere de volgende onderwerpen naar voren:

Vrijdagavond (start om 20:30 uur)

 • Hoe komt een kind op straat terecht?vrijwilliger in india
 • Wat heeft 'ons' gedrag hier voor effect
  op de landen waar wij vrijwilligers
  heen zenden?

 


Zaterdag

 • Hoe hou je voldoende professionele afstand als vrijwilliger ten opzicht van een kind
 • Kinderarbeid
 • Dillema's van internationaal vrijwilligerswerk
 • Ervaringsverhalen van oud-vrijwilligers
 • Paneldiscussie met oud-vrijwilligers


Zondag (Einde om 14:30 uur)

 • Persoonlijke verwachtingen
 • Praktische vragenronde
 • Tips voor activiteiten tijdens je reis
 • Afsluiting
   

vrijwilligerswerk keniavrijwilliger ecuador

 

Praktische zaken
Na je aanmelding krijg je alle praktische informatie, de routebeschrijving, een gedetailleerd programma en de deelnemerslijst. De kosten voor het verblijf en de maaltijden zijn 35 euro en kun je betalen bij aankomst.

Informatie en aanmelding
Mocht je vragen hebben, mail dan naar info@samen.org of neem contact op met SAMEN op nummer: 020 - 679 20 95. Als je je wilt opgeven, vul dan het aanmeldingsformulier in.

vrijwilligerswerk buitenlandinternationaal vrijwilligerswerk