development.samen.org on 37.75.153.125
Notice: Undefined variable: hidden in /home/intosame/domains/development.samen.org/public_html/classes/slideshow.php on line 121
groepsreis12 groepsreis12 gr 112 gr 115 groepsreis20131 vb voorbereiding2 groepreis11 vb2 groepsreis

Groepsreis naar Tanzania en Kenia

 

Zoals elk jaar organiseert SAMEN een groepsreis naar straatkinderprojecten. De zomer van 2013 ging de reis naar Oost-Afrika. In ruim een maand werden Kenia en Tanzania bezocht. De reis bracht de 15 jongeren dit jaar van Nairobi, naar Moshi tot Dar es Salaam. Van sloppenwijk Kibera tot straatkinderenprojecten vlak buiten de stad, van een dagopvang tot grote (technische) scholen.
 

Na drie voorbereiding weekendende waarin de jongeren onder andere werden voorbereid op de reis en het werken met straatkinderen in Afrika, vloog de groep afgelopen juli vol verwachting naar Nairobi. De plek waar het avontuur begon.

In 5 weken is er ontzettend veel gezien, gedaan en geleerd. Er werden activiteiten georganiseerd voor de kinderen van de verschillende projecten.

''Naast het bouwen van een omheining doen we ook veel activiteiten met de kinderen. We knutselen en tekenen met ze, geven ze blokfluitles, gaan voetballen en elke dag sluiten we af met volleybal tussen de Mzungu's (blanken) en de Tanzanianen.''

 

 

De jongeren bezochten een grote aantal verschillende projecten. Zo hielpen ze mee  op een technische school, speelden ze mee met de kinderen in de buurthuizen, werden de gezichten van de kinderen geschminkt en kregen de nagels van de meiden van Amani een lakje. Ze organiseerden activiteiten voor de kinderen in de opvangcentra en  er werden volleybal- en voetbalcompetities gehouden op scholen. Ze brachten koekjes mee naar hun bezoek aan een gevangenis, hielpen gehandicapten mensen op het project van de Zusters  van moeder Theresa met eten en mochten mee het veld in.

 

 

De jongeren maaktte in 5 weken kennis met de Afrikaanse cultuur en de heersende problematieken in zowel Kenia als Tanzania.

''We slapen in een gastgezin. We zitten nu midden in de Afrikaanse cultuur, geen stromend water, een gat in de grond als wc, eten met onze handen en wassen met een emmer.''

Natuurlijk was er ook tijd om te genieten van de mooie natuur en het wild life van Afrika. In een boot op Lake Naivasha werden nijlpaarden gespot, per paard werd er gegaloppeerd door het aangrenzende dorp en per mountainbike werd er door  Hell’s Gate National Park gecrost.
 

Kortom een ook dit jaar weer een zeer geslaagde reis.

Zou jij ook wel eens mee willen met een groepsreis en ben je nieuwsgierig naar de reis van volgend jaar? Kijk hier voor meer informatie.