development.samen.org on 37.75.153.125
Notice: Undefined variable: hidden in /home/intosame/domains/development.samen.org/public_html/classes/slideshow.php on line 121
groepsreis12 gr 115 groepsreis20131 vb gr 112 voorbereiding2 vb2 groepreis11 groepsreis groepsreis12

Groepsreis naar India 2011

SAMEN organiseert ieder jaar een groepsreis naar straatkinderenprojecten. In de zomer van 2011 ging de reis naar India. De deelnemers hebben vijf weken meegeleefd met kinderen op verschillende straatkinderenprojecten. Tijdens de reis zijn verschillende projecten bezocht in de steden Mumbai (Bombay), Chennai (Madras) en Bangalore. Ook het rurale Salem en de kleine kuststad Pondicherry werden bezocht. De groepsreis vond plaats in de periode van 9 juli t/m 13 augustus 2011.

 

Voorafgaand aan de reis zijn er drie voorbereidingsweekenden gehouden in maart, mei en juni. Verder heeft nagenoeg de hele groep het straatkinderenweekend van 15,16 en 17 april 2011 bijgewoond. Ook het evaluatieweekend na terugkomst heeft inmiddels plaatsgevonden.

SAMEN hecht veel waarde aan een goede voorbereiding, organisatie en begeleiding. Willem, Charlotte  en father Adaikala Rasa hebben zich daar voor deze reis met veel tijd en energie voor ingezet. 

Er waren 13 deelnemers mee tussen de 18 en 25 jaar, die via een nieuwsbrief hun achterban en andere betrokkenen van hun belevenissen op de hoogte hielden.


Fragmenten uit een nieuwsbrief vanuit India:

"Tijdens speeltijd nodigde de father ons uit om met de jongens te praten, waarbij wij hun vragen mochten stellen en zij ons en de father als tolk diende. Enkele jongens hebben ons heel open hun levensverhaal verteld en dat was mooi maar vooral heel heftig om te horen. Vaak speel je met de jongens en je komt niet hun achterliggende verhaal te weten. Door dit gesprek kregen we een beter beeld van de straatjongens en hoe ze hier terecht komen, wat bij sommige van ons tot voorheen wat onduidelijk was. Soms kwamen de jongens hier terecht omdat de ouders geen geld hadden voor onderwijs en levensonderhoud, en een andere keer was de moeder in brand gestoken door haar man."

"Het is zondag 7 augustus, acht uur ‘s avonds en we zijn een “heel klein beetje” moe. Waarom? We zijn namelijk met drie bussen vol uitgelaten kinderen naar een pretpark geweest hier in de buurt. Met zijn allen waren wij met zo’n 150 mensen. De bussen waren gevuld met de kindjes van drie projecten RoyapuramGirls Home en Anbu Illam. De dag was chaotisch, vermoeiend voor de begeleiders, de brothers en sisters vooral, maar we weten zeker dat de kinderen een geweldige dag hadden– net zoals wij – en deze dag nog heel lang zullen herinneren."

 

Zou jij ook wel eens mee willen met een groepsreis en ben je nieuwsgierig naar de reis van volgend jaar? Kijk hier voor meer informatie.