development.samen.org on 37.75.153.125
Notice: Undefined variable: hidden in /home/intosame/domains/development.samen.org/public_html/classes/slideshow.php on line 121
groepsreis12 gr 115 groepsreis groepreis11 gr 112 groepsreis20131 groepsreis12 voorbereiding2 vb vb2

SAMEN naar Afrika 2004

In 2004 ging de groepsreis naar Ghana en Sierra Leone. Voorheen zijn er al groepsreizen geweest naar Kenia, Tanzania, Ruanda en Congo.

Tijdens de tiende reis van SAMEN kregen de jongeren de kans mee te draaien op straatkinderenprojecten in Ghana en Siërra Leone. In Ghana waren ze te gast bij straatkinderen in Tema, een industriestad in de buurt van Accra, en in Sunyani. De kinderen gingen echt uit hun dak bij de activiteiten die de jongeren voor ze organiseerden..

Het is niet de bedoeling van SAMEN om bouwactiviteiten te doen. Het gaat op de eerste plaats om het leven van straatkinderen te delen zodat je vanuit de dagelijkse realiteit kunt ervaren wat het betekent om straatkind te zijn.

Na vier weken vloog de groep naar Siërra Leone. Hier maakten de deelnemers van de reis kennis met de verschrikkingen van de burgeroorlog, die daar jaren lang geheerst heeft. Don Bosco is niet weggeweest tijdens deze burgeroorlog en heeft zich het lot van veel oorlogswezen aangetroffen. Ze proberen in een jaar kinderen weer terug geplaatst te krijgen in, zoals ze het noemen, een 'extended family’. Ieder kind in Afrika heeft wel een familielid in zijn stam waar hij welkom is.

 

Groepsreis 2004 Nieuwsbrieven