development.samen.org on 37.75.153.125
Notice: Undefined variable: hidden in /home/intosame/domains/development.samen.org/public_html/classes/slideshow.php on line 121
vb2 gr 112 groepsreis12 groepsreis20131 vb groepsreis12 groepreis11 voorbereiding2 groepsreis gr 115

SAMEN naar Mexico 2002

In 2002 werd een reis georganiseerd naar Mexico. Don Bosco is heel actief in Mexico. Er werden een aantal projecten voor straatkinderen bezocht.

De deelnemers van deze groepsreis deelden het leven van deze straatkinderen zowel in Mexico-city  maar ook  in Tijuana, een zeer gewelddadige stad op de grens van Mexico en Verenigde Staten. In Tijuana werd de groep opgedeeld over de zeven ‘oratoria’, centra waar de jongeren worden opgevangen en waar de jongeren een vak kunnen leren om zo in de toekomst in hun eigen onderhoud te kunnen voorzien. Ieder project besteedt daarbij veel aandacht aan sport en spel, theater en dans.

In Mexico kun je niet om de oorspronkelijke bewoners heen: de Indianen. Het meest bekende gebied is Chiapas. Een gebied waar de Indianen opkomen voor hun eigen rechten. De jongeren kregen op heel verschillende manieren de kans het leven van de Indianen van dichtbij mee te maken. Alle aspecten van hun dagelijks leven kwamen aan bod: hun strijd voor eigen lijfsbehoud en de beleving van hun geloof en hun traditionele en culturele uitingen.

Vijf weken lang intensief van dichtbij meemaken wat straatkinderen en Indianen gemeen hebben is zeer boeiend. Een belangrijke voorwaarde om aan een reis in Midden- of Zuid Amerika deel te nemen, is dat je Spaans kunt spreken en verstaan, anders gaat er veel langs je heen.

Groepsreis 2002 Nieuwsbrieven